Pockets of the Future

Som del af et tværnordisk samarbejde har en lang række organisationer fra Finland, Sverige, Norge og Danmark samarbejdet om etableringen af Nordic Health 2030 Movement i 2019.

Hensigten er dels at styrke samarbejdet på tværs af landene om det praktiske samarbejde om sundhed, men også at styrke både datastrukturer, samfundsdebat og samlende initiativer for folkesundhed med et særligt nordisk perspektiv. Parallellen er især New Nordic Cuisine, hvor man i 2004 på basis af New Nordic Kitchen Manifesto grundlagde en transformation af både nordisk og globalt fokus på fødevarebranchen.

Pockets
I november 2020 gennemførte de fire lande en fælles showcase-kampagne, der fremlagde nutidens levende eksempler på fremtidens praksis; Pockets of the Future.

Titlen bygger på strategiværktøjet Three Horizons, der gør det muligt at analysere nutidens udfordringer, morgendagens forandringer og fremtidens muligheder.

Videoen nedenfor er én af 5 webinarer, der sammen med 5 fremsyn fra Institut for Fremtidsforskning og 5 interviews med eksperter udefra udgjorde fremtidsperspektiverne med udgangspunkt i eksisterende handlinger, initiativer og projekter, der skaber en ny virkelighed.